24
febr

vérfrissítés

   Posted by: Kobra   in Nincs kategorizálva

Lenovo Thinkpad W700DS

A Lenovo csodát, a W700-sorozatot is elérte az Inter Core i sorozat szele – ultrahozrdozható és „hagyományos” notebook gépek mellett megújult a „mobil” grafikus munkaállomása. A 17 hüvelykes plusz egy  kijelzővel és rajztáblával ellátott W701(ds), melybe Core i7-920 Extreme, vagy akár négymagos, Core i7-820 QM processzort építenek. A grafikus modul is frissült NVIDIA Quadro FX 3800M vagy 2800M grafikus feldolgozóegységet kapott és akár két SSD-vel is kérhető a W701(ds). Akinek ilyen gépe van már nem gond a használható méretű SSD megfizetése, bár gyanítom, h inkább csak a rendszer helyét kérik ilyennek és másodlagosnak inkább egy testesebb HDD kerül bele.
Könnyen lehet, h bennem van a hiba, de nem látom jelenleg még két diszkkel hasznát a RAID kihasználásának; akkora adatokkal nem ilyen eszközön dolgozik az ember, hogy összefűzze őket, a sima tükrözésnek sose láttam értelmét, akkor már inkább egy NAS és rendszeresnél is sűrűbb mentés.

Azoknak akik szeretik az IBM örökségből maradt egyedi tasztatúrát jó hír, h készül(t) egy külső egység is. Nem, nem a Lenovo Wireless Mini Keyboard N5901 eszközre gondolok, egy teljes értékű klaviatúrára, igaz a kanapéról HTPC-t turkáláson kívül azt sem tudom elhasználni asztali használatra hosszútávon – igaz az eredetire is azt mondtam először, h használhatatlan vacak; végül vérzett a szívem amikor vissza kellett adni:D

Tags: ,

This entry was posted on szerda, február 24th, 2010 at 9:46 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment