2
ápr

Shiazo és carbopol teszt

   Posted by: Kobra   in Nincs kategorizálva

Shiazo.eu áfonyás ízben

Shiazo.eu áfonyás ízben

Amikor először olvastam a Shiazo.eu „kavicsokról” erősen szekptikus voltam. Macskaalmot vagy szaunak követeket ízesítettek?
A helyzet az, hogy Magyarországon viszont még nikotinmentes herbál „dohányt” nem lehet kapni – kétszer sikerült csak, de ebből az egyik valami borzalmas széna ízű volt, a másikat meg csak „véletlen” rendelték Németországból és azóta sem, de nem is nagyon volt rá kereslet, pedig szerintem ha kicsit hirdettek volna… na mindegy is.
Szóval vannak ezek a dohányízesítőben úszkáló kövecskékm amikkel nem igazán tudtam mit kezdeni, de a fantáziám viszont nagyon piszkálták, hogy miért? Szeretek tanulás közben vagy csak úgy pöfékelni, de azért a normál dohányból a második tömés egyedül már nagyon durva; ha kicsit jobban sikerült megtömni az Aladin kerámiát az már a végén rendesen ütött, pláne a Vortex esetében.
Olvasgattam a fórumokat, teszteket és arra jutottam, hogy kockáztatok – nem is bántam meg!

Alig vártam, hogy kedvenc boltomban is megjelenjek és amikor jött a hír, hogy lesz elkezdtem napi 3-4 alkalommal is a webáruházat bújni. Shiazo-t nem találtam, de találtam helyette carbopol szenet. Több öngyulladó és a Cocobrico stabil használata után fel keltette az érdeklődésem, hogy „ring” és az ígéret, hogy ez nem hullik szét, nem hamuzik.
Gyorsan meg lett, hogy mivel lepem meg magam névnapomra – igen, ezt a bejegyzést március 18 óta lusta voltam bitekbe önteni – ahogy jött a hír: megérkezett, csak még nincs feltöltve. Az akkor kapható választékból nem volt nehéz a döntés, narancs vagy áfonya és az utóbbi mellett döntöttem – azóta már 18 ízben kapható, illetve n-1, mert van natúr, száraz „pipakövecske” is.

A vortex „tömése” közben érdekes, de kellemes illat terjengett, kicsit mű, de finom.
Maga a tömés is elég érdekes dolog, én egy kiskanállal csináltam, hogy a kerámia adottságát kihasználva némi extra ízesítő kerüljön a pipakövecskékre. Amikor a doboz közel ⅓ részét átlapátoltam akkor egy kicsit megütögettem a kerámiát, hogy egyenletesebben rendeződjenek el és minél kevesebb kiemelkedő csúcsocska legyen.

Carbopol Ring

Carbopol Ring

Ekkor jött a másik „újdonság” – az idéző jel oka, hogy korábban már használtam ilyen márkájú szenet, aztán jól eltűnt a piacról – a 38 millis carbopol ring. Sajnos a gyártó még nem készít más méretet – legalábbis akárhogy kutakodtam az interneten nem találtam nyomát. A lengyel honlapjuk, meg csak egy e-mail címből és minimális grafikából áll és a brit oldal sem túl beszédes:( – pedig egy vortex kerámiára a ~130-140 mm külső és ~35-40 mm belső átmérővel rendelkező gyűrű formájúra préselt szén kényelmesen elférne és még talán tökéletesnek is lehetne nevezni.
Ha ilyen szenet használsz, nyisd ki az ablakot!:D Nem tudom, mit kutyultak a srácok a laborban, de a réginél – vagy csak az emlékek szépítik meg a dolgot – jóval nagyobb füstöt és kellemetlenebb szagot generálva gyullad, viszont gyorsabban! Mint a rendes korong a gyűrű is hozta a gyors át izzadást és a használat közbeni egyenletese hőleadást illetve amit én nagyon szerettem/szeretek benne, hogy nem hullik szét! Én a konyhában a tűzhelyet használva égettem le róla gyorsan az öngyulladó réteget így a szobában már az orromban maradt szag/íz sem zavart. Ha tartósan lehet újra kapni akkor maradok inkább ennél, mint a kicsit drágább és hamuzósabb 3kings vagy belga szénnél. Esetleg ha készülne, gyújtóréteg mentesen is…

A Shiazo-nak tényleg nagyobb hő kell, mint a hagyományos dohánynak. A fólián 2 félbe tördelt gyűrűt helyeztem el – azért ezt később csak a hagyományos kerámián és egyben fogom használni és a vortexen maradok a 2-3 35 millis carbol vagy a 2-3 kocka kókusz szénnél – de amint levettem a hótartót éreztem, hogy megcsappan a füst.
A füst, mely nekem elsőre kicsit furcsa volt. Nem volt olyan tömör és „zsíros”, bár igen bőséges, sőt megkockáztatom, hogy még bőségesebb, mint a hagyományos tömésnél és igen, észre lehet venni, hogy hiányzik belőle a dohány aromája; majd később amikor már a dohányos tömés kezd kicsit át és talán már túl hevülni is a megjelenő karcosság is. Vigyázni kell, mint volt és jelenleg buli és suli dohányos hajlamos is voltam letüdőzni, ami itt is erősen heves köhögésbe fulladt – mafla:D
És az íz? Azt szerintem áfonyában eddig a legjobb – komolyan érdekelne, hogy mivel ízesítettek, de most jöhet majd a kísérletezés, az itthon kapható ízesítőkkel – korábban sose használtam, menta aromát pár cseppet csak.
A korábbi pipázásokkal ellentétben itt nem a karcosság megjelenése vagy a füst eltűnése jelentette a „tömés” végét, csak az ízes füst eltűnése. A rendesen meg tömött vortex és a 2 ring nekem közel 70 percnyi élvezetet nyújtott!

A pipázás végeztével a köveket átmostam – a cocobrico kicsit közé hamuzhat és nekem meg is tette eddig minden alkalommal – kiszárítottam és egy másik tégelyben félre tettem. Megmondom őszintén a második tömés után még mindig annyi ízesítő lötyögött a maradék kövecskén, hogy az első adag vissza is került bele. A kerámia is egy laza nedves szivacsos törléssel tisztítható.

Amivel engem teljesen meg vett a Shiazo, hogy Gyönyörűségemnek is nagyon tetszik, annyira, hogy szó szerint úgy kell tőre elmarnom a csutorát:D

A Shiazo elég érdekes ízeket is kevert ki: Woodruff, a szagos müge és a Mad Dog, melynél az jól kivehető, hogy az egyik íz a chilli! Nálam már várakozási sorban van a Whisky, a Dragonfruit, a Tangarine és esetleg a kókuszos is; valamint a málnás iránt is heves érdeklődést mutatkozott a Hölgy részéről, így magamat ismerve ez kerül a sor elejére:)
Igazából az Elements után ismét a kezünkbe került, hogy milyen ízt gőzölünk, mert itt a klasszikus értelemben, már füst egyáltalán nem keletkezik.

Már várom, hogy mi lesz a jelenlegi 20 íz bővítése és itthon mikor lesznek hiánytalanul beszerezhetőek!

Tags: ,

This entry was posted on szombat, április 2nd, 2011 at 23:06 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment