néha érdekesen ébredek… most pl halat ennek. Én aki inkább kifogom és elkészítem csak.
H mivel lepem meg magam azt mar tudom. Vhol készítettem már ilyenben halat – frenetikus ahogy megfüstölődik és párolódik az edényben.
De most igazából tonhal steaket készítenék, falnék. Egyébként a hús textúrája miatt nagyon alkalmas arra, h gyerekeket szoktassunk rá a hal evésre. Ez nem az az undormány trutyi amit „halrudak” neven árulnak – az csak nyesedék trutyi!
Pácolni sem kell szerintem – annyira azért nem száraz és a hús saját ízét sem kell elnyomni a fűszerekkel – csak finoman fűszerezni zúzott borskeverékkel – ha mód van rá nagyobb szemű tengeri szóval keverve dörzsöljük be és hagyjuk egy picit állni a hűtőben, csak míg felmelegszik a serpenyő. Ne ezeket a teflon vackokat használjuk! Itthon nincs elterjedve a az egyszerű sütőlappal kombinált kontaktgrill, de tökéletes helyette az öntöttvas (mondom öntöttvas!) grill serpenyő! Egy leheletnyi olívaolaj és mar mehet is rá a halhús! Mennyei! Semmi extra nem kell melle! Vinaigrette és saláta!
Éhes vagyok!
Tags: gasztrorgia
Leave a reply