29
márc

jelszó

   Posted by: Kobra   in Nincs kategorizálva

Na most nem a világ béke!

Várok egy számomra fontos levelet és gondoltam megnézem, háta csak a szokásos későn jön meg a sms esete forog fent. Megyek szépen SSL titkosítással honlapra és azonosítom magam, majd mikor látnám, h mi van a postámközt látom, h haha, eddig jó volt a jelszavad de most nem jó… huh, mi az, h nem jó? olvasom:

  • legalább 8 karakter – pipa
  • legalább egy nagy karakter – pipa, bár nem lógott ki az input mezőből, remélem elfogadja
  • egy szám – pipa, bár gondoltam rá hogy meg kínálom: „Huszonegy” de gyanítom nincs humorérzéke
  • nem lehet megegyező a felhasználónévvel – pipa, ez természetes
  • csak az angol abc betűi, számok, illetve a speciális karakterek közül az alábbiak szerepelhetnek benne:
    % ! + = ? * – # & $ . _ – pipa, pedig nem is a shopból van, na mindegy, ha neki jó, nekem is… @ kihagyása meg diszkrimináció – basszus mi lesz ebből?! mert ugye van egy olyan etnika csoport, h cigány, de aki cigányoz azt meg mint tudjuk rasszizmussal vádolják… hát itt kukacoskodás már nem lesz azt látom.

minden kritérium pipa, akkor ez most miért is nem jó?
na sebaj, kékfogát betolom a notimnak – jah, már a protkós korban van – szinkronizál a szervizes Kaiserrel – pipa
jelszó manager elővesz és generál jelszó, majd megfelelő kártyában elment – pipa
kontrolcé majd kontrolvé és klikk változtat -pipa
akkor most már tényleg akarom a leveleim FF3 jelszóz behelyettesít, majd klikk „Belépés” – kereszt, a pipa biztos elfogyott – pedig vagy 5x sorba álltam érte
na ekkor kértem telefonos segítséget. a szokásos ismerkedési körök után kéri új jelszó, megmondom, nem jó, ezt eddig én is tudtam, kéri régi jelszó, nem jó, ezt is tudtam, kérei türelmem, erre is számítottam. aztán ezt még megismételtük. semmi… azt mondja, tudom mi volt a szerződéskor megadott jelszó, hogy a ánatba ne tudnám, mindenkit nyaggatok, h váltogasson pár havonta jelszót én is épp készültem megtenni, a 10 az nem pár?:) mivel nagyon kedves hölgy ezért azt mondja, h segít, hát segítsen, biztos unatkozna vagy tetszik neki a hangom. diktál egy jelszót, oops ez tuti nem az enyém, szóvá is teszem neki, pedig azt mondja ezt adtam meg, hát még ha innék elhiszem, h ennyire rossz a memóriám, na de így… na jó azért kipróbálom, mert azzal sem enged be amiről én tudom, h be kell, h engedjen. láss csodát beenged…
Közben elgondolkozom és feladok magamnak egy házi feladatot: „Solarison futó bármely LDAP (feltételezem ebben tárolják azt a kevéske felhasználót) mióta használ plain text alapú jelszó tárolást?”
alternatív lehetőség: magenta callcenter tud piszok jól és md5, sha dekódolni, a 3DES nem feltételezett…
ha már így összemelegedtünk rákérdezek, h mi volt a gond, válasz tömör, szpesől karaktereket nem szereti a rendszer. akor pipa ki ilyen nem kell bele. tortúra, de végre van új szép csilivili jelszavam ami működik is.
közben fogaskerekek ropognak, jah ilyenkor már homok vana gépezetben, van nekem egy P@ssw0rd másik fióknál ami működik és még anti-@ sem voltam, az hogy lehet?

Tags: ,

This entry was posted on vasárnap, március 29th, 2009 at 3:25 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment