28
máj

H:D

   Posted by: Kobra   in Nincs kategorizálva

Okos kis jószágra bukkantam a neten. Az SSD még mindig kegyetlen drága, megmondom őszintén arra számítottam, h gyorsabban lesz olcsóbb – jól van már! Tudom jött egy válság különjáraton…
De komolyan látnám értelmét a ExpressCard foglalatom rendszereszköz célú kihasználásának, na persze nem egy 60ezres 64GB egységgel:o A Pretec 128GB modulja 70ezerért nem tudom milyen ár, számomra ismeretlen márka, de a többi márka meg minimum a duplája volt.

Szóval vannak ezek a  HyDrive meghajtók, amelyek jelenleg ODD ként DVD-R(W) megajtókat tartalmaznak meg toldva egy SSD ketyerével. Egy 256 GB-nyi NAND Flash alapú tárterülettel megtoldott optikai meghajtó nagy előnye, hogy helyet spórol és csak egy SATA helyet foglal, ekkora terület már elegendő egy rendszer lemeznek, a „normál” HDD meg tökéletes adattárolásnak, ráadásul kevesebbet aksit is zabál.
Nagyon gyanítom, hogy valami okosságot arra is kitalált a Hitachi-LG Data Storage, hogy a két eszköz közvetlenül kommunikál egymással a SATA 3Gbps meg kényelmesen elegendő a két eszköznek.

Árat nem találtam sehol, de SSD még borsos árú és a noti BD olvasására pláne írásra alkalmas eszköz sem olcsó. Hát majd meglátjuk…

Tags: ,

This entry was posted on péntek, május 28th, 2010 at 11:01 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment