27
jún

Firefox cucli

   Posted by: Kobra   in Nincs kategorizálva

Már kezdett nagyon idegesíteni pár FF jelenség így úgy döntöttem ledarálom…végül is szerencsétlen már 2007.12.06 reggel óta szolgálatban van és csak frissítgetve lett.
Na gyí! azért előtte egy mentés a felhasználói profilról szőröstől-bőröstől. Meg ha már 3.5 itt van mindjárt akkor az utolsó RC nem lehet olyan gázos, így meg pláne – vmiért hátha még is csak 3.0.11 kerül vissza. Hát ez bejött… a kedvenc kiegészítőimre az Add-ons oldallal ellentétben azt mondja, h hát ez ugyan rohadtul nem kompatibilis… FCK!
Akkor leradír és vissza 3.0.11. Tiszta profil létre hoz könyvjelző importál, majd kilépés és a jelszó fájlok bemásolása.
Ekkor néztem először nagyot.Történt, hogy a könyvjelzőket meg is jelenítette a kicsike de a profil könyvtárban semmi nem utalt rá, hogy itt történt volna valami. bookmarks.html a gyári, \bookmarkbackups\ szintén a gyári paramétereket mutatja – érdekes… újra indítás után kreáltam egy mentést, nem látszik rajta, hogy gond lenne, de a profilban továbbra sem változik semmi… hát legyen!
Haladjunk tovább…

Tapasztaltam pár megmagyarázhatatlan dolog az újra kedvenc kiegészítőim telepítés során is:

 • A telepítés megköveteli, hogy úja induljon a böngésző, addig nem aktiválja azt adott kisalkalmazást – ezt minden alkalommal engedem is… ezen ne múljon. Csak van amikor elfelejt molyolás végeztével leállni és újra indulni. kézzel be kell segíteni.
 • Read It Later, élni nem tudok nélküle:) De komoly, egy rakás oldalt pakolok be amire vissza akarok még térni vagy feldolgozni. ISRIL hibára hivatkozva nem konfigurálható. Ráadásul míg lenem tiltom bizonyos oldalakon nem működnek egyes javascriptek pl Tweeter RTread_it_later
 • Wolfram Alpha Google egész addig működik míg egyéb kiegészítőt nem telepítek
 • TinyUrl Creator úgy csinál, mint aki… de közben lóf@xt sem…
 • GMail manager it’s okey! végre az első! szépen vissza tölti a beállításokat is az import segítségével
 • LiveClick szépen működik a prewiev. Arról már nem ő tehet, hogy sok oldal elég kevés feedet jelenít meg a napi bejegyzésekhez képest. A jelzésekkel már viszont gond van és megint megdöglenek a javascriptes felugrók
 • SZTAKI Szótár a középső ujjban remélem működni fog mert az ImTranslatot meg sem moccant. De azért fent maradt hátha, 3.0.5-ig ha jól emlékszem szépen ment. SUX! ImTranslatot magához tért, viszont a szótár nem megy.

Viszont teljesen véletlen, de kiderült,

 • hogy az újablak nyitás is lehal és nem csak a javascriptes felugró ablakok. Egyébként mi a szarért nem saját oldalban oldja meg a RT kezelését is… mivel bonyolultabb, mint a válasz? és egyébként is IE8 és kompatibilis módban nem jár a RT?:)
 • hogy WAG csak az eltárolt session miatt nem ment. teljesen tiszta lap és minden OK. mi baja van a session kezeléssel…:o
 • Firefox Showcase nem létfontoságú, de szeretem amikor keresek vmit és szokásomhoz híven vagy 60 lap van nyitva. OK
 • Web Developer na ezzel már megint gondok vannak
 • FEBE (Firefox Environment Backup Extension) OK
 • PDF Download na ez megint nem megy…

Tags:

This entry was posted on szombat, június 27th, 2009 at 10:19 and is filed under Nincs kategorizálva. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.